Wednesday, September 22, 2010

Индианец Търгове изкуство: украшение направено от мъниста


Американски индийски изкуство включва много видове изкуства и занаяти, от по-традиционно и / или стереотипни Индианци изкуство, като украшение направено от мъниста и керамични съдове, до съвременни фотография, изящни картини, скулптури и други подобни. Има много търгове изкуството, както онлайн, така и на разстояние, които се отличават с тази форма на американски индийски изкуство.
В тази статия ще обсъдим един от най-традиционните и исторически съответните клонове на американски индийски изкуство: украшение направено от мъниста. Украшение направено от мъниста на индиански народи не е знаел и е практически, както и декоративни; утилитарен, както и богато символно значение.
Украшение направено от мъниста и вземане на перли се е един много стар занаят. Камък, кост и мъниста черупки (като тюркоаз и полускъпоценни камъни) продължава да е една и съща древна начин. Малко засегнати от съвременни технологии, създаването на перли е все още извършва в почти точно същия начин, както народът е преди хиляди години.
Море черупки топчета парчета са сред най-популярните и добре познати парчета на регионалната търговия значение за хиляди години. Почти всеки е виждал индиански произведения на изкуството, от формован колиета с дамски чанти, колани и подобни.
През последните няколко десетилетия съвременните украшение направено от мъниста, се повтаря на ориенталски фабрики и много евтино внесени. Това го прави конкурентен фактор срещу горната украшение направено от мъниста качество направено от американски индийските занаятчии. В Native American занаяти хора са изгубили няколко милиона долара (малко повече от една година осем период през 1980-те) с тези фалшиви родния украшение направено от мъниста мъниста и парченца.
Исторически, мъниста са били издълбани от костенурка черупки, рога и копита животно елен. Те са били често използвани за направата на силен или дрънчащи парчета, използвани в танца. Ловците често носели колиета, взети заедно с животински части, като носят нокти или вълк нокти. Това е посочено мъжество ловец на. Кости и семената са често пара да ги омекоти за садене и / или огъване в различни форми.
Като пример за украшение направено от мъниста, използвани за повечето практически цели Iroqois лига (Haudenosee), използвани бяло и лилаво пари вериги, изработени от раковини сладководни миди да записва свещените церемонии, договори и песни. Тази практика е била използвана преди и след влизането на европейските заселници.
Много видове споразумения са били регистрирани с такива вериги украшение направено от мъниста. Те са високо ценени и отглеждани от техните собственици. Европейските заселници mistook тази грижа и почит за пари мъниста като знак, че перлата проведе паричната значение. Като такива, те погрешно приема, че думата "пари", отнасящи се до пари, когато в действителност тези важни мъниста са били много по-скоро като много важно оригинални документи.
За да низ мъниста, индианци използват животински жили, че се разделя много фини, с които да придават перли за дрехи, макар и рядко силни растителни влакна, като скриете джапанки или коприва са били използвани за тези цели.
Днес Navajos, както и някои Pueblo хора все още се правят на древните топчета тип, наречен heishii. Това е далеч от най-популярните и високо количество вид украшение направено от мъниста, че все още се извършва днес, както бе в древни времена. Тези огърлици са също по-долу история колиета, тъй като те могат да бъдат използвани да разказва, като всяка топчета, представляващи характер.
Мъниста и украшение направено от мъниста са много важна част от археологическите изследвания на предварително европейската история. Мъниста са оцелели хиляди години и кажа много очарователни истории за времето, в което не са били наоколо, да свидетел. Това е особено вярно по отношение на украшение направено от мъниста луд от морски раковини. Древна черупки мъниста са били открити на хиляди километри от море, което показва различни търговски пътища и контакти между различни групи от хора.
Днес американското индийски художник дори да създадете дигитални проекти украшение направено от мъниста, за да ги направят действително парчета украшение направено от мъниста. По този начин сложен дизайн и парчета може да се провери на екрана преди проекта е започнало. Това със сигурност са добавени към творческия процес в продължение на много художници украшение направено от мъниста.
Beadworking тъче чрез родния история, както в древни времена, както и в съвременните компютърни технологии на днешния ден. Най-важният аспект на украшение направено от мъниста, все пак, не е това, което могат да бъдат продавани или опит, но лични парчета, които са дадени само сред семейството и приятелите. Истинската значения зад тези парчета са лични асоциации свързани с видения, важни перспективи и други неща, че дадено лице желае да се напомни на.

No comments:

Post a Comment