Saturday, September 11, 2010

Пътуване съвети как да се държави: Норвегия

За страната
Норвегия, една от скандинавските страни, разположена в западната част от Скандинавския полуостров се намира в Северна Европа. Той също така граници Швеция, Финландия и Русия. Норвегия е едно изключително красиво страна с дълга плажна ивица, снежни планини и спиращи дъха фиорди. Осло е столицата на Норвегия, а също и най-големият град. Норвегия е връчена с много природни забележителности, обхващащ дивите гори, исторически градове и живописни селца риболов. Страната е много гостоприемен за туристите и хората са много приятелски също. Много туристи са привлечени от известните нд полунощ на Арктика. И трите големи градове на Норвегия предлагат различни опити за посетители. Норвегия е мястото да бъде за любителите на природата и за културата ентусиасти. Норвегия е наистина един от най-големите туристически дестинации на Европа.
Население & Езици
Населението на Норвегия е само 4,6 милиона и на официалните езици се говори са bokmål норвежки и съвременен норвежки. Други езици, които също се говори в Норвегия включват Sбmi и Финландия.
Електричество
Напрежението е 230 V и честота 50 Hz. Видовете ползваше са кръгли съединители ПИН закрепване и "Шуко" контакт и контейнер със странични заземяване контакти.Географско месторазположение
Това е северна страна, разположена в западната част от Скандинавския полуостров и се намира в Северна Европа. Той също така граници Швеция, Финландия и Русия. Около две трети площ на Норвегия е планини, има около петдесет хиляди малки острови по протежението на брега. Той също така е един от най-дългите крайбрежни ивици в света.
Климат
Климатът на Норвегия може да се обозначават като умерен, с горещо лято и студена зима облачно. В планините на вътрешните работи Норвегия имат Арктика като изменението със сняг, вятър и студ тежка слана. Повечето от дъжд е по протежение на крайбрежните райони и слизат през зимата доста силно и често. Зимата е мека, много по крайбрежните райони.
Местните обичаи
Както всяка друга държава Норвегия разполага със собствен митнически също. То е прието да не се пие, докато приемащата прави тост. То е прието за гостите да предлагат подаръци на приемащите на хранене. Пушенето е забранено в повечето обществени места. Случайни рокля е приемливо за всекидневна употреба. Разтоварването на таксиметровите шофьори не е прието. Tipping до пет процента е за обслужване в ресторантите. Вратарите в железопътните гари и летища таксата за бройка, а вратарят на хотели обикновено такса около NOK5-10 в зависимост от броя на парчета багаж.
Атракции
Берген - музеи, галерии, аквариум, средновековни сгради възраст, кабелна кола до върха на хълм Берген и екскурзии до фиорди.
Осло - Стара средновековни сгради, църкви, модерна архитектура, музеи като Едвард Мунк музей и норвежки фолк музей, художествени галерии, Вигеланд парк и Akershus крепост
Fjordland - Geirangerfjorden известен малка S-образни фиорд,Sognefjord - най-дългата и най-дълбоката фиорд, красиви селца като Balestrand и Flam, стари църкви дъга, Nжrшyfjord - близкия клон на Sognefjord и Palteau на Jostedalsbreen ледник
Tromsш - Арктика катедрала, Polaria и Tromsш музей
Пътуване
Със самолет - Много авиокомпании оперират на Норвегия като Braathens SAFE (BU) и SAS Скандинавските авиолинии (SK), един скандинавски авиокомпания, Air France, British Airways, Финеър, Icelandair, KLM, Lufthansa, Northwest Airlines, норвежки климатик / до летището, Ryanair и Швейцария Airlines. Осло Международното летище (OSL) (Gardermoen) (интернет страница: www.osl.no) е най-голямото летище в Норвегия, който се намира на 30 миля северно от Осло.
Морето - важните пристанища за превоз на пътници Берген, Кристиансанд, Ларвик, Осло и Ставангер. Основните морски пътища от Великобритания, управлявана от Фиорд линия и DFDS SEAWAYS съответно са от Нюкасъл за Берген и да Кристиансанд.
Железопътен - страната е част от широка мрежа от влакове, свързващи европейски градове. Ако сте, идващи от Великобритания, връзки са от Лондон през Dover / Остенде (чрез Дания, Германия, Нидерландия и Швеция) или Харуич / Хук от Холандия или от Нюкасъл за Берген през Ставангер. Тя е свързана също с Швеция мисълта два пътя, с деня и през нощта влакове от Копенхаген, малм и Стокхолм.
Безмитните Точки1. 200 цигари или 250 грама на тютюневи изделия и 200 листа от цигарена хартия за страните от ЕС.2. 400 цигари или 500 грама на тютюневи изделия и 200 листа от цигарена хартия за които не са членки на ЕС.3. Един литър спиртни напитки и един литър вино или две литра вино и 2 литра бира за страните от ЕС.4. Един литър спиртни напитки и един литър вино или две литра вино и 2 литра бира за които не са членки на ЕС.5. 50 грама парфюм или 500 мл тоалетна вода6. Подаръци, храна, плодове, лекарства и цветя за лична употреба на стойност до 3 500 Кр.
Забранени предмети
Un-консерви, месо или млечни продукти, наркотици, огнестрелни оръжия, боеприпаси, оръжие, яйца, растения, застрашени видове, фойерверки и алкохолни напитки, които съдържат повече от шестдесет процента алкохол.

No comments:

Post a Comment