Sunday, September 5, 2010

Съвети за пътуване до Европа: Кипър


За страната
Кипър е остров в Средиземно море. Тя е населена с планините на север и на юг и на южния бряг е покрит с равнини. Температурите са наистина горещи посочва средиземноморски климат. Зимата е охладител. Никозия е столицата на Кипър. Валутата, използвана тук е кипърска лира.
Култура
Гръцки, английски и турски език са езици, говорени тук. Там е смесена култура на гръцки и Близкия изток. Местните жители са много приятелски настроени и добре дошли външни лица с отворено сърце и да се чувстват като у дома си, предлагайки им с нещо за пиене. За да поздрави някого ръкостискане ще правя. То е прието да се предлагат на гости един малък подарък когато е поканен на вечеря. Може да се обличам небрежно, но бански костюми трябва да бъдат сведени до плажа само. Социални функции покана за официално превръзка.
Понеже сайта
Страната е пълна с лозя, 12 сгради век, овощни градини и манастири. Бъдете внимателни, когато снимате навън. Забранено е във военни зони и специално разрешение трябва да се вземат за правене на снимки на места като музеи и художествени галерии. Повечето от тях не позволяват фотография светкавица. Такситата могат да бъдат наети да се движат около големите градове в Кипър, която такса според правителството регулиран метра. Разтоварването на водачите са приети.
Електричество
240 V, 50 Hz
Как да стигнем
Пристанище на Фамагуста в Ammochostos и пристанище на Кирения и летище Ерджан, бяха обявени за незаконни "пристанище на влизане, затова проверете при планирането да отида там.
Националната авиокомпания е Cyprus Airways. Тя свързва повечето от големите градове на Европа. Други авиокомпании четиридесет, също служи на летището на Ларнака, които са на 5 км от Ларнака и на 50км от Никозия. Такситата може да бъде нает, за да достигнете до всяка дестинация от там, тъй като има липса на автобуси и влакове услуги на летището. Другите услуги, които се предлагат на това летище е безмитните магазини, банка, туризъм, хотели информация, ресторанти, коли под наем, поща и офис резервация. Другите летището, Пафос, е на 15 км от града и отнема около 35 минути, за да достигне до града от летището. Той предвижда същите възможности, като на летището Ларнака.
Основните пристанища за Кипър, са на пристанище Лимасол и Ларнака пристанище които свързват други пристанища на Средния Изток и гръцки език. Не само фериботните услуги се предоставят тук, дори и туристически услуги се предоставят тук.
Кипър остров не е свързан с пътищата и на други страни, но пътищата минават през Кипър, свързваща всички градове и села. Автобусите се движат по пътищата с изключение на неделя, но ако се движат със закъснение в средата на нощта през лятото. Туристите могат да се кача на автобуса за развитие на селските да сърфирате през отдалечените села, но те са много бавни. Ако планирате да наемат кола, предварителна резервация, се препоръчва, особено през лятото като резервацията е пълен през повечето време. Да не забравяйте да носите национални свидетелства за управление или от международни шофьорско разрешително.
Безмитните Точки
1. 200 цигари или 50 пури или 250 грама на тютюн2. 1л на спиртни напитки (над 22 на сто обем) или 2л на подсилено вино или пенливо вино3. 2л на тихо вино; 50грама на парфюмерийни и 250ml на тоалетна вода4. 800 цигари или 200 пури, или 1 кг тютюн5. 10L на спиртни напитки, 20L на подсилено вино, 90l вино, бира, 110л
Повечето от хранителните продукти и продукти, свързани със земеделието, са забранени. Взривни вещества и огнестрелно оръжие, са строго не, не.

No comments:

Post a Comment