Saturday, September 4, 2010

Съвети за пътуване към европейски страни: Белгия


За страната
Белгия се намира в западната част на Европа. Земята тук най-вече се състои от плоски крайбрежните равнини на североизток и югоизток е заето от Ардените гората. Холандски, фламандски, френски и немски език са официални езици на Белгия, с холандски бъде разпространен следван от френския. Времето тук е доста предвидими. Месеца от април до септември са най-топлите. В противен случай времето е доста влажно, а небето е сиво, което обяснява защо чадъри и дъждобрани, са част от превръзка. Така че, ако на визитата е планирано за почивка по време на дъждовния сезон, никой не трябва да забравяме, да имат достатъчно покритие за максимална защита, тъй като това е крайбрежен регион. В случай на спешни повиквания 100 или 112.
Култура
Белгийците са английско-приятелски и ще положи всички се опитват да говорят на английски език с чужденец. Винаги не забравяйте да носите малък подарък или поне цветя, особено когато е поканен на вечеря. Роклята за носене ще бъдат посочени в поканата, когато е поканен за една страна. Пушенето на обществени е приемливо.
Пазаруване
Брюксел, Антверпен, Брюж, Остенде, Намур, Монс, Liиge, Гент и Мехелен са основните търговски центрове. Белгия е символ на керамика и ръчно бити от медни Динан, дантели от Брюж, кристали от Вал Saint Lambert, дърворезба от Спа и Белгия най-добрите шоколади. В бижута, диаманти от Антверпен, са на голямо търсене.
Заведения и ресторанти
Специалността на повечето ресторанти е кон и ястия заешко месо. Въпреки че посетителите могат да намерят широка гама от етнически храни, но най-известните са frites и майонеза и mitraillette; mitraillette е голям кок пълни с картофи, месо и donair чеснов сос, на вегетарианци може да поиска зеленчуци. заместител на donair месо. По време на хранене в ресторант, разтоварването се смята за прието, заедно с данъка върху добавената стойност. В кината, остава върхът Ђ0.50 за придружител и Ђ0.25 след използване на обществени тоалетни.
Електричество
Напрежението е 230 V и честота 50 Hz.
Пътуване
Delta въздушния транспорт откри своята нова европейска авиокомпания SN Brussels Airlines неотдавна. Тя лети до повече от 58 дестинации в Европа и, както и в целия свят. В Брюксел Zayentem летище е дванадесет километра от града и отнема тридесет и пет минути да достигне до града от летището. Летището има удобства като безмитните магазини, паркинг, такси резервации, наемане на автомобили, банки, поща, ресторанти, както и медицинска помощ. Интернет и факс услуги се предоставят на пътниците. Летището City Express влакът транспортира пътници на три основни ж.п. гари - Брюксел Северна, Централна и Южна. Може да се възползват автобус, който работи редовно от летище, таксита могат да бъдат наети, която чака отвън на пристигане зала. Разтоварването на таксиметровите шофьори се счита за прието. Влакът се движи на всеки 15 минути.
Друго летище, Брюксел Шарлероа Юг, е на 5 км от Шарлероа и 46 км от Брюксел. Райън въздух служи за местните авиокомпания тук и евтини оферти за няколко европейски дестинации от и до Шарлероа. Облекченията, давани тук са автобусните и железопътните услуги, кафене, кола под наем, както и безмитните магазини.
Остенде летище е на 5 км от града и паркинг, коли под наем, безмитните магазини и ресторанти се предлагат тук.
Антверпен летище е само на 2 км от града. Автобусът тръгва към Брюксел Централна гара на всеки няколко минути.
Лиеж се намира на разстояние от 5 км от града. Автобуси се движи с периодичност тук.
Напускането данък в Брюксел Zayentem е Ђ20.93, Брюксел Шарлероа Юг е Ђ3.49, Остенде и Антверпен е Ђ10, и в Лиеж е Ђ7.
Има една мрежа от високоскоростни влакове, които се изпълняват от Thalys, от Белгия до Франция, свързващи Брюксел с други дестинации като Бордо, Chambйry, Кан, Марсилия, Лион, Ница, Valence Перпинян, и Рен. Резервация трябва да бъде извършено предварително за тези влакове. Национална компания "Железопътна работи чрез изложени на ден, предоставящи услуги на всеки няколко минути, за да дестинации като Андора, Австрия, Франция, чешки, Германия, Италия, Полша, Люксембург, Швейцария, Великобритания и Нидерландия. Вътрешни лица да ползват Интер-ЖП абонамент, който дава възможност на посетителите да пътуват почти 29 европейски държави. Тази услуга е валидна за жителите, които са били постоянно там за повече от 6 месеца.
Безмитните Точки
Посетителите могат да се извършват на алкохол, тютюн, цигари, кафе и чай, без да митническите сборове, събрани от тях, но само на стоки, следва да бъде ограничен. Проверете за границите преди провеждането на такива стоки. Хранителни продукти, които не са запазени, са по-добре се избягва.

No comments:

Post a Comment