Friday, September 3, 2010

Съвети за пътуване до Европа: Албания

Албания е планинска страна и един от най-малките държави в Европа. Жителите мнение произхожда от древна илирите.
Култура
Културата на Албания е majorly влияе от тази на континенталната част на гърците, особено в градските местности; кимат с глава едно, означава "не", когато като разклащане на главата означава "да". За да поздравят някой, договаряне е удобно, макар и Shoku (другарю) е бил използван преди, което отдавна е забравена сега. Хората рокля неофициално тук. Бански костюми са предназначени за плажовете, в противен случай жени не се очаква да се облича в разкриването дрешки. При разглеждане на някой префикс Зоти (г-н) или Zonja (г-жа) пред името и винаги да помним, да извършва някои подаръци при посещенията си някой, въпреки че цветята не са много приемливи. На разположение на гостите се сервират с кафе, ракия или бонбони. Пушачите не трябва да се тревожи много, но те трябва да се избегне това, когато видите знак на Ndalohet Duhani или Ndalohet pirja д duhanit.
Пътуване в страната
Автобуси с относително евтини тарифи работят в големите градове на страната или таксита, които се избор, който е предоставил услуги за някои основни хотели.Посетете Дайти планина и опит Дайти Експрес кабелна кола за една незабравима петнайсет минути езда, минаваща през Dajt Oark да достигне Тирана. Маршрутът е около 4,2 км и в надпреварата разходи Ђ6.5.Alpha Yachting предвижда екипаж яхта, която е лукс само по себе си. Тирана банка е най-доброто място за теглене на пари, тъй като позволява достъп до карти Visa.
Заведения и ресторанти
Ресторанти не винаги са достатъчно топъл, така че винаги носете топли дрехи, ако в нощта по време на зима. Чужденците се таксуват повече от местните жители. Както входни такси, както и всички стоки ще бъде на по-висок мащаб, така че по-добре не да разкриват факта, че сте чужденец, когато по улиците.
Понеже сайта
Ако ви харесва кану, това е правилното място да бъде. Има места, точно пред Тирана, която е невероятно място не само за гребане, но и скално катерене, пешеходен туризъм и къмпинг.
Настаняване
Ако искате 5-звезден атмосфера, опитайте Шератон Тирана Хотел и кули, която се намира в средата на търговски и развлекателен център. Има около 151 стаи и 56 апартамента. Така, заедно с комфорта, могат да се магазин наведнъж удобство тук. Друг хотел, който предлага всички съвременни удобства е Hotel Mondial. Намира се на 1000 м от града и също е добър пример за традиционна архитектура.
Как да стигнем
Един от най-добрите и най-лесният начин е да отидете със самолет. Албански Airlines е националната авиокомпания, която работи в сътрудничество с тиролски Airways и обслужва почти всички големи европейски градове. Летището, Майка Тереза, е 16 мили или 26 км от столицата. Туристически автобус е на разположение на всеки три часа да стигнем до центъра на града и отнема около 30 минути, за да отида там. Такситата са на разположение денонощно. Докато чакате за транспортната услуга, туристите могат да се провери на безмитните магазини, банка, заведения за хранене и коли под наем на летището. Отклонение данък от $ 10 долара е наложена на всички чужди граждани. Вижте www.flyalbanian. COM за полет пъти и оферти.
Ако се опитва да отида там по море, опитайте фериботни услуги, които се предоставят от Адриатическата линия и Agoudimos. Основните пристанища са Дуръс (има фериботни връзки до Италия, Бари, Бриндизи, Триест, Анкона и), Вльора (има фериботни връзки до Бари и Бриндизи), Саранда (има връзка към Корфу), Шен Gjini (има фериботни връзки до Бари ). Вижте www.adriatica.it и www.aqoudimos-lines.com за повече информация.
Автобусът е друга опция. Тръгват автобуси от Истанбул, Атина и София. Вътрешен пътниците има много варианти с автобус предоставяните услуги. Ако пътувате по шосе в частна кола, има пътна мрежа в региона на Косово, но те са твърде опасни за използване, тъй като на политическо напрежение в региона. Пропускателните пунктове на Хани I Hotit, Bllata, Oafa д Thaes, Tushemisht, Горица, Kapshtica и kakavija могат да бъдат взети. Ако един уморен може да се спира на хотели или други определени зони. Има една мрежа от 18000 км, от които само 7450 km са основните пътни артерии, за местните туристи. За 2138 км участъци от тези пътища е в лошо състояние и има гърне дупки, и изключително предпазни мерки трябва да се внимава при шофиране по тези пътища. Ограничение на скоростта трябва да се спазват стриктно по магистралите, както и в градовете. Шофиране през нощта трябва да бъде по-добре се избягва, поради липсата на улично осветление по пътя с изключение на градските райони. Движение следва да карам в дясната ръка. Наблюдава се недостиг на газ станции в провинцията, така че пълнене на резервоара напълно, когато преминават през населените места се препоръчва и от там е липсата на национална система за възстановяване; пътници трябва да бъдат подготвени за спешни случаи или повреда преди ръка. Един трябва да носи необходимите документи като Международната шофьорско разрешително и на национално свидетелство за управление.
Безмитните Точки
По-долу са елементите, които могат да се извършват без мито се събира за тях:1. Един литър спиртни напитки или два литра вино2. 250ml на тоалетна вода3. 200 цигари или 50 пури или 250 грама на тютюн4. 50мл от парфюм.
Забранени предмети
Нещата, които са забранени да се огнестрелни оръжия, наркотици и боеприпаси. Специално разрешение за износ трябва да се приема за благородни метали, книги, антикварни предмети, произведение на изкуството, или материали от национални или историческа стойност.

No comments:

Post a Comment